Nlp

NLP gaat er vanuit dat je in wezen positief bent ingesteld.
Als je dit niet meer kunt, is je iets overkomen waardoor je dat hebt afgeleerd.

NLP leert je aan de slag te gaan met je zintuigen, je eigen filters, normen en waarden. Je kunt de werkelijkheid niet veranderen, wel hoe je de werkelijkheid ervaart. Je hebt namelijk altijd je ervaring van de werkelijkheid vastgelegd in je hoofd aan de hand van beelden, geluiden, geuren, gevoelens, gedachten en smaken. Als dit een negatieve ervaring van de werkelijkheid is, kun je d.m.v. diverse NLP oefeningen en technieken die ervaring neutraliseren en vervolgens een positieve ervaring terug plaatsen. Het resultaat is dat je daardoor in de toekomst structureel anders tegen dingen aankijkt, luistert en communiceert. Daardoor ga je je ook anders voelen en gedragen, raak je je blokkades en belemmeringen kwijt, behaal je persoonlijke doelen, realiseer je dromen en kom je in balans.

 

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren

Neuro gaat over de hersenen en zintuigen. In je centrale zenuwstelsel registreer je wat je waarneemt via je zintuigen en wordt er een innerlijke ervaring van gemaakt: je ziet een beeld, je hoort geluid, je voelt het gevoel, je ruikt de geur, proeft de smaak, je hebt daarbij intuitie en je denkt er wat bij.

Linguistisch gaat over taal en non-verbale communicatie die je gebruikt om bovenstaande ervaringen te ordenen, weer te geven en betekenis te geven.

Programmeren (doelgericht handelen) gaat over de mogelijkheid om de manier waarop je dingen doet (programmas, patronen) te ontdekken en te benutten om de gewenste resultaten te bereiken.

Spreuk van het moment

Welke spreuk slaat vandaag op jou?

Altijd als eerste op de hoogte?

CONTACT

Laat wat van je horen, dan nemen wij contact met je op!